Триумфалната арка в Букурещ грейна в синьо. Тя ще бъде осветена

...
Триумфалната арка в Букурещ грейна в синьо. Тя ще бъде осветена
Коментари Харесай

Заради срещата на външните министри на НАТО: Триумфалната арка в Букурещ грейна в синьо

Триумфалната арка в Букурещ грейна в синьо. Тя ще бъде осветена в този цвят и през идващите няколко дни. Поводът е идната среща на външните министри на НАТО в румънската столица, оповестява на Facebook страницата си външното министерство на северната ни съседка.

Триумфалната арка участва и в логото за срещата на Алианса в Букурещ, отбелязва Аджерпрес и напомня, че тази година се навършват 100 години от постояването на паметника. Той е построен сред 1921 и 1922 година по план на архитекта Петре Антонеску и е знак на успеха на Румъния в Първата международна война.

“Изборът на Триумфалната арка в Букурещ за лого на срещата е изключително настоящ, защото форумът се организира тъкмо преди националния ни празник - 1 декември ”, показват от румънското външно министерство. Именно под арката на 1 декември всяка година се организират военни паради.

По мотив срещата на външните министри на НАТО в Букурещ в централната част на града бяха сложени 2400 румънски и натовски флагове.

На екрани в рейсовете на градския превоз от няколко дни се излъчва и информативен видео материал за ролята на Северноатлантическия алианс. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР